Padel rackets voor beginners

De beste padel rackets voor beginners.

Een prangende vraag natuurlijk als je net begint met het spelen van padel. Welk padel rackets voor beginners zijn er verkrijgbaar en wat is dan de beste keuze? In dit artikel proberen wij je een klein beetje wijzer te maken over de beste padel rackets voor beginners. Dit allemaal zodat jij na eenmaal te zijn begonnen nooit meer wilt stoppen met het spelen van padel.

Padel speler

Als eerste zullen we je kort iets vertellen over waar je op moet letten als je beginnend padel speler bent met de koop van een racket. Er zijn namelijk een viertal zaken waar je op kan letten.

Gewicht

Als beginnend padel speler raden wij jou aan om een racket te kiezen wat niet te zwaar is. Dit heeft als reden dat een licht racket makkelijker te hanteren is.

Grip

Als beginnende padelspeler is handig om een racket te kopen die veel grip heeft. Dit zorgt ervoor dat je uiteindelijk de bal zuiver kan raken.

Dikte

Een padel racket heeft een gemiddelde dikte van 36 en 38 mm. Als beginnend speler adviseren wij een dun racket te pakken. Een dunner racket is makkelijker te hanteren namelijk en voelt ook nog is beter aan.

Vorm

Ook de vorm bepaald de bespeelbaarheid van een racket. Een padel racket heeft verschillende vormen. Wij raden je aan eerst een padel racket te kiezen met een ronde vorm. Door de ronde vorm is de zogenoemde sweet spot groter en is het racket dus ook weer beter hanteerbaar. Door een grotere sweetspot is de bal makkelijker goed te raken.

Top 3 padelrackets voor beginners

Na deze punten hebben wij natuurlijk ook nog even een top 3 gemaakt van padel rackets voor beginners.

Padel rackets voor beginners.
Wilson Pro

De Wilson Pro. Een ideaal padel racket voor beginners. Zoals je ziet heeft het racket een ronde vorm zoals geadviseerd ook in het bovenstaande gedeelte. Met zijn 370 gram is het een licht racket dus ook dat is een voordeel voor de beginnende padel speler.

Padel rackets voor beginners.
Blitz Light

De Dunlop Blitz Light is een rack in een iets duurdere prijsklasse maar nog steeds erg geschikt voor de beginnende speler. Het racket is opnieuw rond zodat de sweetspot gecentreerd is. Het is wel een racket wat bekend staat om zijn power, dus ben je al toe aan de wat hardere return is dit een echte aanrader.

Padel rackets voor beginners.
Bullpadel Duke

Als laatste adviseren we een racket wat weer iets lager in de prijsklasse zit dan de Blitz en wel de Bullpadel Duke. Voor de beginnende padel speler ideaal en dit keer niet alleen door zijn vorm. Het is echt een licht gewicht met een gewicht van maar 136 gram. Daarnaast beschikt het over een zeer dun gripje en is het blad gebouwd van een constructie van Polyglass wat zorgt voor een uitstekende bespeelbaarheid.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *