Welke gear is nodig voor het spelen van padel?

De beste gear voor het spelen van padel. Wat heb je nu nodig naast je racket om de sport te kunnen beoefenen. Zijn er bepaalde materialen die handig zijn voor de sport. Welke gear is nodig voor het spelen van padel. In dit artikel geven we antwoord op die vraag.

Natuurlijk als je start met het spelen van padel kan je altijd gewoon kiezen voor de standaard sportgear. Bijvoorbeeld normale hardloop schoenen, voetbal shirtjes en de normale sportbroekjes voldoen al snel aan wat er nodig is voor op de baan.

Ad
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Schoenen voor padel

Bijvoorbeeld schoenen is een voorbeeld van gear die nodig zijn voor het spelen van padel. Omdat padel banen vaak al zand ingestrooid zijn is het schoeisel belangrijk. Het schoeisel moet net zoals bij tennis schoenen de juiste grip bieden natuurlijk. Het dragen van binnenschoenen op een padel baan raden wij af want hierbij is de grip minimaal. Natuurlijk heb je ook speciale padel schoenen. De Artengo padelschoen en de Asisc gel-lima ( vernoemd naar Pablo Lima) zijn voorbeelden van schoeisel die het goed doen op een baan. En geloof het of niet maar zelfs hierin kan je onderscheid maken tussen de schoen voor de beginner als schoen voor de gevorderde speler.

Gear voor het spelen van padel.
De Asics Lima
Gear voor het spelen van padel.
De Artengo
Ad

Kleding voor padel

Naast het hebben van goed schoeisel is er ook nog andere gear die padel gespecialiseerd is. Het hebben van de juiste sportshirtjes maar ook sportbroekjes of rokjes is geen overbodige luxe op de padelbaan.

Het is natuurlijk ook zo dat je hierin voor verschillende weertypes en vanuit verschillende merken je eigen keuze kan maken. De kleding die we hierin tegenkomen is niet heel erg verschillende met de welbekende tenniskleding. De merken lopen uiteen van de natuurlijk bekende merken Adidas, Asics, Dunlop , Nike en Wilson.

Maar ook andere merken speciaal padel gespecialiseerd zijn in de markt te vinden. Voorbeelden zijn Bullpadel of Bjorn Borg. De meest voorkomende kleding stukken zijn polo’s, shirts, shorts, lange broeken en jacks voor de mannen. De vrouwen hebben iets meer variatie en veel meer keuze. Voor de vrouwen heb je jurkjes, leggings, Longsleeves en rokjes bijvoorbeeld.

We hopen dat dit je iets meer duidelijk heeft gemaakt welke gear er nodig is voor het spelen van padel. Zoals in het artikel te lezen is de keuze reuzen en kan je hierin gebruik maken van meerdere merken en soorten gear.

Gear voor het spelen van padel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *