Padel Racket Vorm

Welk padel racket vorm is het beste?

In dit artikel gaan wij in op de vorm van het padel racket. Welk padel racket past qua vorm het beste bij jou en bij welk niveau. En wat zijn de verschillende voordelen van de vormen waarin padel rackets worden gemaakt.

Omdat steeds meer mensen enthousiast worden over de sport padel  en hier echt hun energie in kwijt kunnen is een racket essentieel. Je zal dus opzoek moeten gaan naar een racket wat goed bij je past en aansluit bij hetgeen wat je zoekt. Hierbij speelt de vorm van het racket ook een grote rol, dit is eigenlijk wel het eerste wat belangrijk is. Een padel racket kan je vinden in drie verschillende soorten vormen. De ronde vorm, de druppel vorm en de diamant vorm. We zullen beginnen met de ronde vorm.

Ad

Een ronde Vorm.

Dit type racket is het meeste geschikt voor de beginnende speler. Door de ronde vorm is het namelijk makkelijker om veel ballen te raken door het grote oppervlak. Door het grotere oppervlak is ook de ‘Sweet spot’ groter. Dit is het deel van het racket waarmee je de bal de meeste kracht of spin mee kan geven. Omdat dit deel groter is ervaar je ook meer controle over het slaan van de bal, ook voor een gevorderde speler kan dit voordelig zijn. Meer over padel rackets voor beginners vind je hier.

Het beste padel racket

Een druppelvormige / traan vorm

Deze vorm van racket is in feite een mix tussen diamant vorm en ronde vorm. Een van de grootste voordelen van deze vorm is dat je met het racket een betere balans ervaart. Hierdoor kan je sneller met het racket slaan. Dit is voor de speler die al wat bekender is met slaan ideaal. Onder de ervaren spelers is dit het racket wat als meest prettig wordt ervaren.

Beste padel racket
Ad

Een diamant vorm

De laatste vorm is het geschikt voor de meest professionele spelers. Het blad met een Diamant vorm heeft een wat hoekig blad. Bij die type racket vind je de Sweet spot op een hoger deel van het racket. De balans zit dus ook iets hoger waardoor je ook gemakkelijker harder kan slaan dan bijvoorbeeld bij de ronde vorm.

We hopen dat je meer te weten ben gekomen over de verschillende vormen en wat deze vormen betekenen.

Veel speelplezier.

Team Padelprofessional

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *