Wat is de sport padel precies?

Natuurlijk kunnen we tot in de details ingaan op wat is padel? Maar als padel professionals lijkt het ons leuk in te gaan op wat is de sport padel in de basis precies. Waar komt het vandaan? Wat is definitie en natuurlijk vertellen we ook nog wat het leuk maakt. Na het lezen van dit artikel weet je dus antwoord op de vraag wat is padel precies?

Zoals wij als enthousiaste spelers zouden zeggen is padel een super spectaculair, snel en dynamisch spel. Het unieke karakter zit hem in de oneindige rally’s die je kan spelen door de glazen wanden. Wat het spel ook enorm aantrekkelijk maakt is dat het super toegankelijk is voor eenieder die ook maar een beetje overweg kan met een racket.

De definitie van padel

Als je gaat zoeken naar de definitie van bijvoorbeeld de bond of andere kanalen dan zie je vaak terug dat padel een mix is tussen tennis en squash. De sport wordt gespeeld met vier personen op een rechthoekig veld. Een padel baan is 10 meter breed en 20 lang en is dus omringt door wanden. Deze wanden zijn in de meeste gevallen een combi van glas en hekwerk. Het doel van het spel is om de bal naar de andere kant het net te krijgen op de grond van de tegenstander.

De sport wordt gespeeld met een ander racket dan bijvoorbeeld tennis of squash genaamd een padel racket en een padel bal. Zoals gemeld wordt de sport met vier personen gespeeld, daardoor is het een zeer sociale sport. De puntentelling is hetzelfde als bij tennis (15,30,40, deuce, advantage en game). Over de regels lees je hier meer.

Wat is padel

Geschiedenis

De sport ‘padel’ is in 1962 uitgevonden door een mexicaan genaamd Enrique Corcuera. Hij heeft padel bedacht eigenlijk vrij simpel door de regels, het racket en de terreinafmeting uit het tennis aan te passen. In het eerste stadium van de sport werd padel alleen gespeeld door de Mexicaanse elite en vanaf 1969 ook in Argentinië. Later in 1970 werd padel en via het Spaanse koningshuis geïntroduceerd in Spanje.

Vanaf de jaren 00 is padel ontzettend populair geworden in zuid Europa en Latijns Amerika. In Spanje is padel zelf de tweede sport na voetbal. Naast Spanje is ook zoals gemerkt in Nederland de sport populairder aan het worden. Dit is allemaal begonnen onder andere door Guus Hiddink die een padelbaan liet bouwen op het PSV-trainingscentrum. Hier zijn als eerste van de eerste banen Nederlanders in aanraking gekomen met Padel.

Als laatste een klein weetje!

Wisten je dat padel de snelst groeiende nieuwe sport is van Nederland. Dit is te zien aan het aantal tennisverenigingen die padel banen aan het bouwen zijn of padel banen gaan bouwen. De officiële tennisbond verwacht dat binnen 10 jaar zo’n 500 tennisverenigingen de keuze hebben gemaakt om een padel baan te gaan bouwen. Eigenlijk kan je dus echt niet achter blijven maar moet je beginnen met padel.

We hopen dat je nu antwoord weet op de vraag wat is de sport padel precies?

Groet,

Team padelprofessional

Aanbevolen artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *