De beste Padel schoenen

De beste Padel schoenen! Hoe je de juiste kiest. In dit artikel lees je meer over welke padel schoenen nu de juiste zijn. Aan het einde moet je dus meer weten over de beste padel schoenen die er zijn.

Ad

Wat is nu padel?

Toch nog even een korte uitleg over de padel sport zelf, wat is ook alweer de achtergrond? Padel is een racketsport die de elementen tennis, squash en badminton combineert. Het wordt alleen in dubbelspel gespeeld en wordt zowel buiten als binnen beoefend. Het spel is uitgevonden door Enrique Corcuera uit Mexico, die in 1974 de eerste padelclub in Marbella oprichtte.

Padel is een racketsport. Het verschilt van de sport die in de VS en Canada bekend staat als paddle-tennis. Padel wordt meestal in het dubbelspel gespeeld op een omheinde baan die ongeveer 25% kleiner is dan de grootte van een tennisbaan. Scoren is hetzelfde als bij normaal tennis en de gebruikte ballen zijn vergelijkbaar, maar met iets minder druk. Padel is vooral populair geworden vanwege zijn eenvoud.

Het is moeiteloos te leren voor spelers van alle leeftijden en vaardigheden. Daardoor zijn de spelers gemotiveerder om te spelen en kunnen ze vanaf het allereerste begin van het spel genieten. Padel is een sport die in 1969 is ontstaan ​​in de Mexicaanse badplaats Acapulco. De oprichter van padel. Enrique Corcuera was een rijke zakenman. Thuis had hij niet genoeg ruimte om een ​​tennisbaan neer te zetten, dus bedacht hij een soortgelijke sport.

Regels van padel

Een padelbaan, er zijn twee soorten voor tweepersoonskamers (20m x 10m) en voor singles (20m x 6m).

Een net dat de baan verdeelde in twee delen van 10 m lang en 0,88 m hoog in het midden en 0,92 m aan elk uiteinde.

Een Padel Racket is ook wel bekend als Padel Bat. Een racket bestaat uit twee hoofdonderdelen: het frame en het slagvlak. Qua frame zijn de meeste rackets tegenwoordig gemaakt van een mix van glasvezel en carbon. Glasvezel is een goedkoper materiaal, maar het is niet sterk. De meeste high-end rackets maken gebruik van een mix van carbon, grafiet, grafeen, kevlar of zelfs titanium.

3 Padelballen, ze lijken erg op tennisballen, maar met minder druk. Ze zijn zachter dan een tennisbal.

4 spelers, Padel is een sociale sport die vaak wordt gespeeld in de vorm van dubbelspel, 2 tegen 2.

Padel-wedstrijden worden gespeeld in het best-of-three-formaat, wat betekent dat er twee sets moeten worden gewonnen om de wedstrijd te winnen. Een set wordt gewonnen door het team dat als eerste 6 games wint, met een verschil van twee games. Dus in het geval dat de score 6-5 is, moet er nog een game worden gewonnen door het team met 6 om de set te winnen.

Padel is een heel sociale sport. Het wordt altijd in het dubbelspel gespeeld, in tegenstelling tot tennis waar de nadruk vooral ligt op de wedstrijden van het enkelspel. Het is ook heel gemakkelijk te leren in vergelijking met tennis, dus je hebt zelfs geen lessen nodig om met je vrienden te gaan spelen. Dit geldt vooral als u in het verleden andere racketsporten heeft gespeeld. Wil je meer lezen over wat is padel? Kijk dan hier.

De beste padelschoenen

Waarom heb je padelschoenen nodig?

Padel is een sport met snelle bewegingen, scherpe bochten en sprongen. Als je schoenen hierop gebouwd zijn, verbeter je resultaten op de baan en verminder het risico op blessures. Natuurlijk is het zo dat als je vaker speelt je beter de wat duurdere schoen kan gebruiken.

Verschil tussen tennisschoenen en padelschoenen:

In het begin kom je weg met een hardcourt tennisschoen, maar voor meer grip is het de moeite waard om een ​​paar padelschoenen te zoeken. Het enige verschil tussen graveltennis en padelschoenen is dat de groeven (gevormd in zigzag) vaak iets dieper zijn in padelschoenen.

Het bewegingspatroon verschilt tussen padel en tennis, wat ook van invloed is op de schoenkeuze. In padel beweeg je meer verticaal en roteer je meer. Bij tennis beweeg je meer horizontaal langs de basislijn. Dat is de reden waarom schoenen die zijn ontworpen voor padel, normaal gesproken een iets stijvere zool hebben om rotatie te vergemakkelijken en een zachter bovenwerk voor meer flexibiliteit.

Sleutels tot het kiezen van de perfecte Padel schoenen:

  • Peddelschoenen zijn geen tennis- of hardloopschoenen.
  • Peddelschoenen moeten comfortabel zijn.
  • De schoenen moeten de juiste maat hebben.
  • De schoenen moeten een dempingssysteem hebben.
  • De zool van de schoenen kan een spike, Omni of gemengd zijn.
  • Ze zijn gemaakt van leer,
  • De schoenen moeten ademend en waterdicht zijn.
  • De weerstand en duurzaamheid van peddelschoenen.
  • De schoenen moeten op de grond worden bevestigd.

Beste padelschoenen 2021

Zoals hierboven beschreven, is er geen perfecte padelschoen voor alle soorten spelers en gelegenheden. Welke padelschoenen voor jou het beste zijn, hangt af van het oppervlak van de baan, de pasvorm en de eigenschappen die je belangrijk vindt.

Welk merk is het beste?

Veel merken maken padelschoenen van hoge kwaliteit, en ze hebben allemaal hun voor- en nadelen. Sommige merken zijn populairder dan andere. We zetten er een aantal hieronder op een rijtje.

Onze aanraders

Drop Shot Padelschoenen


Deze schoen biedt grip en vastheid voor een padel die hem intensief gebruikt. Het oranje kleur dit opvalt bij het spelen. Een schoen met vele voordelen. Kenmerkend is dat de schoen uit één stuk is. Daarom sluit die optimaal en omvat die je hele voet. Dat geeft extra steun.  Ook biedt de onderkant van de schoen door zijn visgraatprofiel uitstekende grip op het kunstgras van de padel baan. Dit wordt gezien als een van de best zittende padel schoenen in de markt.

Beste Padel Schoenen - Drop Shot


Hack Hybrid Fly 21

De Hack Hybrid Fly 21 (van Bullpadel) hebben een hele goede grip. Bovendien zitten ze erg comfortabel. Door de knit-mesh stof zijn de schoenen erg flexibel en erg ademend. Als extra stevigheid wordt een lyra sock gebruikt en xtrabase zool heb je ook nog extra stabiliteit.

Beste padelschoen

Volledige Top 10: Beste Padel Schoenen

Bovenstaande schoenen vinden wij het beste. Maar, het kan natuurlijk zo zijn dat je maat niet meer beschikbaar is, of dat wij een andere smaak hebben dan jij. Gelukkig hebben onze vrienden bij bol.com een mooie top 10 samengesteld van de beste en meest verkochte padelschoenen. Bovendien profiteer je standaard van gratis verzenden en retouren (mochten ze toch niet passen), dus neem de gok en probeer jouw nieuwe paar padelschoenen morgen al uit!

We willen je toch ook nog even in het kort laten zien en adviseren over wat andere mooie en goede padel gear.

HEREN PADELSHORTS PSH 500 – BLAUW:

model02-PRODUCT

PRODUCT VOORDELEN:

De stof voert transpiratievocht af en droogt snel.In de zakken draag je gemakkelijk 3 ballen.Deze lichtgewicht short (140 g in maat L) biedt comfort en gemak tijdens het spelen.Speciaal ontworpen snit om totale bewegingsvrijheid te bieden. De elastische tailleband zorgt voor een perfecte pasvorm.

PADEL OVERGRIP COMFORT TRI-PACK

Media 0

PRODUCT VOORDELEN:

Het materiaal en de textuur zorgen voor een uitstekende grip. Gemaakt van 100% polyurethaan voor extra comfort. Door de dikte wordt transpiratie opgenomen.

PADEL BAL DOOS PB 990C X24

Media 0

PRODUCT VOORDELEN:

Optimale balcontrole dankzij de extra zachte rubberen kern. Een groot aandeel synthetisch vilt (73%) voor een hoge duurzaamheid. Gecontroleerde balversnelling dankzij de hoge druk.

Ad
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

De beste Padel schoenen

Na dit laatste product wat je ook goed kan helpen met het spelen van padel zijn we in dit artikel tot een einde gekomen. We hopen dat je meer te weten bent gekomen over wat zijn nu de beste padel schoenen? En natuurlijk ook over de sport zelf.

Veel speel plezier!

Team padelprofessional

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *