Padel Racket Vorm

Beginnen met Padel: 3 gouden tips!


Wil jij beginnen met de mooie sport padel? Lees dan ons artikel. In dit artikel hebben wij 3 gouden tips voor als je gaat beginnen met de sport padel. Ook zie je in dit artikel kort een uitleg over wat padel is en wat de basisregels zijn.

Wat is padel?

Voordat we jou gaan voorzien van de 3 gouden tips als je gaat beginnen met padel zullen we eerst in het kort iets toelichten over wat padel eigenlijk is. In het kort kan je padel een combinatie noemen tussen squash en tennis. De sport is snel , dynamisch en spectaculair door het gebruik van glazen wanden. Het strategische karakter en de laagdrempeligheid maakt de sport snel verslavend. Het spel speel je met 4 personen dus nodig snel je vrienden uit om het te proberen.

Het speelveld is vergelijkbaar met een tennisveld maar dan kleiner en heeft om het veld een glas en hek muur. Over het algemeen wordt zoals gemeld het spel als dubbelspel gespeeld. Voor padel gebruik je een ander racket dan voor tennis. Deze rackets zijn geheel van kunststof en om luchtweerstand te verlichten zijn er gaten in geboord. Je hebt lichte en zware rackets , licht beweeg je makkelijker mee waarbij je bij een zwaarder racket meer power hebt. Ook de bal is anders dan bij tennis want hij is net wat zwaarder dan een tennisbal. De bal moet goed omhoog kunnen stuiten officieel zelfs 140 centimeter hoog als je hem ver boven je hoofd laat vallen.

Hieronder in dit artikel vind je onze drie gouden tips voordat je gaat beginnen met het spelen van padel.

Beginnen met Padel
Padelbaan
Ad
SportSport

Tip 1 : Kies het juiste racket

Om uiteindelijk de sport goed te beoefenen is natuurlijk een goed racket geen overbodige luxe.

Het Racket helpt jou als speler enorm om de sport goed te kunnen beleven. De echte profs spelen zelf met hun geheel eigen ontworpen racket.

Het racket heeft een aantal kenmerken waar je goed op moet letten wil jij beginnen met de sport padel. Een racket bestaat als eerste uit drie delen. Het frame, het hart en het blad. Als beginnende speler zijn dit niet de zaken waar je rekening mee moet houden.

Waar hou je dan wel rekening mee. Wij vinden twee zaken belangrijk om rekening mee te houden. De eerste is de vorm, een padel racket kan worden aangeschaft in verschillende vormen. Namelijk de diamant vorm, de traanvorm of de ronde vorm. Wij adviseren hierin jou om te beginnen met een racket met een ronde vorm.

Als tweede houdt rekening met het gewicht. Het gewicht van je racket heeft een groot effect op hoeveel power je hebt. Een licht racket is wendbaarder maar met een zwaarder racket kun je harder slaan.

Lees hier meer over rackets voor beginnende spelers.

Tip 2 : Speel met de muren

Een van de leukste aspecten aan de padel sport zijn de glazen muren om het veld heen. Als je voor het eerst padelt is het dan ook altijd erg wennen, deze muren spelen namelijk een grote rol in het spel.

In veel situaties van het padel spel wordt de bal via de muur terug geslagen bijvoorbeeld. Dit is een leuke manier om de bal in het spel te houden. Maar je kan de muren natuurlijk ook gebruiken om de bal tegenaan te laten stuiteren. Dit zorgt ervoor dat je niet alles met een volley hoeft te spelen. Dus probeer in begin de bal eerst de muur te laten raken voordat je hem terug speelt.

Gebruik de muren dus goed!!

Beginnen met Padel
Padelbaan
Ad
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Tip 3 : Geniet ervan

Misschien wel de meeste belangrijke tip van ons artikel is dat als je gaat beginnen met padel is dat je moet genieten. In het begin van het spelen van het padel spel zal je af en toe nog wel aanlopen tegen gewenning. Uiteindelijk is het spelletje zeer attractief en dynamisch wat het erg aantrekkelijk maakt. Daarnaast is het een toegankelijke sport die ook voor beginnende spelers met veel succesbeleving wordt gespeeld.

Niet alleen het spel zelf is natuurlijk genieten maar ook het feit dat je met zijn vieren op een baan staat zorgt ervoor dat ook het sociale aspect een belangrijke onderdeel is van de sport. Het zorgt voor meer groepsvorming dan bij tennis en hierdoor kan je meer mensen hier blij mee maken.

We hopen dat je iets hebt gehad aan deze 3 gouden tips voordat je gaat beginnen met het spelen van padel.

Direct goed beginnen met padel? Klik hier en lees alles over de beste padel rackets om mee te beginnen.

Veel speel plezier,

Team padelprofessional

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *